Analyse af 
Andreas Krog

Rammeforlig kan være vejen til at nå topmøde-deadline

Regeringen er blevet lun på ideen om inden Nato-topmødet i juli at lande et forsvarsforlig, der sætter rammerne for udformningen og finansieringen af fremtidens danske forsvar. Detaljerne skal så overlades til forligskredsen. Nyindkøb har alligevel lange udsigter, da genopretning af det eksisterende forsvar vil lægge beslag på pengene i de første år.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (t.v.), statsminister Mette Frederiksen (i midten) og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (t.h.) ved præsentationen af Ukraine-fonden i midten af marts.
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (t.v.), statsminister Mette Frederiksen (i midten) og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (t.h.) ved præsentationen af Ukraine-fonden i midten af marts.Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Vinduet for at nå at lande et nyt op til 10 år langt forsvarsforlig inden Nato-topmødet i Vilnius den 11. og 12. juli bliver stadig mindre.

Derfor kigger SVM-regeringen lige nu på en model, hvor man inden topmødet laver et overordnet rammeforlig med en række hovedprioriteter, og en model for hvordan de mange nye milliarder skal tilføres forsvarsbudgettet. Det fortæller en centralt placeret regeringskilde til Altinget.

Detaljerne om hvad milliarderne præcis skal bruges på, kan forsvarsministeren og ordførerne for partierne bag rammeforliget så aftale i detaljer efter sommerferien og undervejs i forligsperioden.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00