Regeringen vil sende krigsskib til Det Røde Hav efter angreb på civil skibsstrafik

Danmark vil transportere et krigsskib til Det Røde Have efter en konfliktfyldt tid med angreb og kapringer på den civile skibstrafik. Det oplyser Forsvarsministeriet fredag aften.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Danmark vil sende en fregat til Det Røde Hav efter tid med angreb på den civile skibstrafik.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Vi er bekymrede over den alvorlige situation, der udspiller sig i Det Røde Hav, hvor de uprovokerede angreb mod den civile skibstrafik fortsætter. Det har afgørende betydning for både dansk og international skibstrafik og for udviklingen i regionen, at man kan sejle sikkert i området," siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

Det sker efter flere angreb og angrebsforsøg på den civile skibstrafik, blandt andet kapringer og brug af ballistiske missiler og droner. 

Beslutningen om at sende en dansk fregat afsted skal dog først fremsættes som et forslag i folketingssalen, hvilket vil ske i januar, oplyser Forsvarsministeriet. 

Dog har regeringen fået opbakning fra Folketinget til beslutningen på et møde i Udenrigspolitisk Nævn fredag, det skriver TV 2.

Danmarks bidrag bliver en del af en amerikanskledet indsats for maritim sikkerhed i området.

"Angrebene i og omkring Det Røde Hav og Adenbugten truer den maritime sikkerhed, vores søfartsindustri og den globale handel. Som en stor søfartsnation har vi et ansvar for at styrke den maritime sikkerhed. Det gør vi nu med fregatbidraget til den amerikanskledede koalition," siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).

Fregatten kan allerede sendes afsted i januar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00