Rød blok: Krigsdeltagelse skal kræve totredjedelsflertal

KRIG: Hvis rød blok kommer til magten efter valget, kan det komme til at kræve et totredjedelsflertal i Folketinget, når danske soldater i fremtiden skal sendes i krig.

Næste gang politikerne vil sende danske soldater i krig i udlandet, så kan det meget vel komme til at kræve et totredjedelsflertal i folketingssalen. I hvert fald hvis partierne i rød blok får flertal i Folketinget efter valget den 5. juni. For Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet bakkede alle sammen op, da beslutningsforslag B124 om et krav om totredjedelsflertal ved beslutning om krigsdeltagelse blev 1. behandlet i folketingssalen den 25. april.

Forslaget skulle have været 2. behandlet i tirsdags, men det satte statsminister Lars Løkke Rasmussen en stopper for, da han den 7. maj udskrev folketingsvalg til afholdelse den 5. juni.

SF's forsvarsordfører Holger K. Nielsen (SF) stillede beslutningsforslaget, men på grund af valget kommer han ikke til at kunne følge det til dørs. Holger K. Nielsen genopstiller nemlig ikke til folketingsvalget. Men partifællen Serdal Benli, der overtager posten som SF's spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds, har lovet, at beslutningsforslaget om totredjedelsflertal vil være det første, han fremsætter, hvis han bliver valgt til Folketinget.

Login