SF vil have Rigsrevisionen ind i våbensag

Sagen om anskaffelse af israelske våben bør undersøges af Rigsrevisionen, mener SF. 

Det er "absolut en god idé at få vendt sagen alle steder, hvor det giver mening", siger SF's finansordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, efter nye redegørelser for den såkaldte våbensag.
Det er "absolut en god idé at få vendt sagen alle steder, hvor det giver mening", siger SF's finansordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, efter nye redegørelser for den såkaldte våbensag.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas Krog

Det er ikke nok for SF med en uvildig undersøgelse af den såkaldte våbensag, sådan som forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har bebudet tirsdag.

Partiet vil også have Rigsrevisionen til at gå ind i sagen, hvor Ellemann-Jensen i januar gav Folketinget urigtige oplysninger i forbindelse med anskaffelsen af våben for 1,7 milliarder kroner. Det siger SF's finansordfører, Lisbeth Bech-Nielsen.

"Det er absolut en god idé at få vendt sagen alle steder, hvor det giver mening. Både Statsrevisorerne og Rigsrevisionen har også en speciel adgang til nogle af de her ting."

Skal vi tage et skridt ad gangen med den uvildige undersøgelse først og så Rigsrevisionen senere?

"Det kan sagtens foregå samtidig," svarer Lisbeth Bech-Nielsen. 

Læs også

Radikale afventer

Statsrevisorerne kan bede Rigsrevisionen om at kigge nærmere på en sag, hvis to af de i alt seks statsrevisorer ønsker det.

Af de nuværende seks er de tre udpeget af regeringspartierne, Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. De øvrige tre er udpeget af SF, Radikale og Konservative. 

Hos Radikale vil politisk leder og forsvarsordfører Martin Lidegaard først læse de to nye redegørelser for sagen, som Jakob Ellemann-Jensen tirsdag offentliggjorde, inden han tager stilling til, om Rigsrevisionen skal på banen.

Konservatives forsvarsordfører, Rasmus Jarlov, er ikke vendt tilbage på Altingets henvendelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Lisbeth Bech-Nielsen

MF (SF), finansordfører
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2009)

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

0:000:00