Skærpet risikovurdering kan få konsekvenser for grønlandsk helikopterberedskab

UDBUD: En privat operatør skal fremover kun drive helikopterberedskab i Grønland i få år ad gangen, så Forsvaret hurtigt kan overtage opgaven, hvis den sikkerhedspolitiske situation i Arktis spidser til. Det viser notater fra Forsvarsministeriet.

Ved årsskiftet udløber den kontrakt på at drive to redningshelikoptere i Grønland, som Air Greenland har med Forsvaret. Hos Air Greenland og en række andre helikopteroperatører går man lige nu og venter på, at opgaven med at drive helikopterberedskabet fra 2021 og op til otte år frem sendes i udbud igen. På grund af højere budpriser, end Forsvaret ville betale, blev udbuddet annulleret i november 2018.

Det er dog langtfra sikkert, at det nye udbud bliver en femårig kontrakt med en option på yderligere tre år. Det er også langtfra sikkert, at der overhovedet kommer et udbud.

Det fremgår af en række dokumenter, som Forsvarsministeriet de senere måneder har sendt til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, og som Altinget har fået aktindsigt i. 

Login