Stine Bosse til DF: Forsvarsforbeholdet svækker dansk forsvarsindustri

Jo, forsvarsforbeholdet sætter dansk forsvarsindustri bagerst i køen, og det har konsekvenser for vores vækst og vores mulighed for at påvirke europæisk sikkerhedspolitik, skriver Stine Bosse i replik til Mette Hjermind Dencker.

Forsvarssamarbejdet i EU er begyndt at omfatte energioptimering og
forsyningssikkerhed, hvor danske virksomheder i stor stil gør sig gældende med
hensyn til teknologi – især på det grønne område. Men med forsvarsforbeholdet kommer Danske virksomheder i forsvarsindustrien bagerst i køen, skriver Stine Bosse.
Forsvarssamarbejdet i EU er begyndt at omfatte energioptimering og forsyningssikkerhed, hvor danske virksomheder i stor stil gør sig gældende med hensyn til teknologi – især på det grønne område. Men med forsvarsforbeholdet kommer Danske virksomheder i forsvarsindustrien bagerst i køen, skriver Stine Bosse.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Stine Bosse

I et debatindlæg skriver Mette Hjermind Dencker (DF), at forsvarsforbeholdet ingen betydning har for den danske forsvarsindustri. Men kort sagt er erhvervslivet det, som driver Danmarks og Europas vækst fremad. Men danske virksomheder i forsvarsindustrien kan ikke fungere optimalt, hvis rammeforholdene ikke er optimale.

Forsvarsforbeholdte gør ikke kun, at vi er svækket i forhold til danske sikkerhedsinteresser, men også med hensyn til forsvarsindustrielle interesser. Danske virksomheder i forsvarsindustrien kommer bagerst i køen, når erhvervslivet bliver bedt om at bidrage med forsvarsstrategi. Dette har ikke kun indflydelse på vores markedskræfter, men det har også indflydelse danske virksomheders interesser og muligheder for at påvirke den fremtidige europæiske sikkerhedspolitik.

Ved at afskaffe forsvarsforbeholdet vil det danske erhvervsliv for eksempel kunne bidrage til, at European Defense Funds teknologimål forbedres. Dette giver mulighed for stærkere forsvarssamarbejde inden for områder som cybersikkerhed, droner og robotter.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00