Tre styrelser ude af synk forsinker indfasning af nye redningsbåde

Indfasningen af Kystredningstjenestens nye hurtiggående redningsbåde tager længere tid end planlagt. Det skyldes, at tre styrelser ikke har været gode nok til at koordinere deres arbejde.  

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Når fem kystredningsstationer i de kommende år får nye såkaldte ”fast rescue boats” (FRB), så kan de ikke tage dem i brug med det samme. Den styrelse i Forsvarsministeriets koncern, som har stået for at indkøbe bådene, og den anden styrelse, som står for at gøre bygninger og vogne klar til bådene, har nemlig været ude af synk med hinanden og med en tredje styrelse – Forsvarskommandoen.

Derfor er faciliteterne ikke klar, når bådene ankommer. Det fremgår af et notat om en afdækning af status på anskaffelse af nye fartøjer til Kystredningstjenesten, som forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har sendt til Folketingets forsvarsudvalg.

Fakta

Kystredningstjenesten er en del af Søværnets 3. eskadre og beskæftiger omkring 200 medarbejdere på 21 redningsstationer. 

”Afdækningen viser, at det i anskaffelsen af FRB (stor) generelt har været udfordrende at synkronisere nødvendige tilpasninger til etablissementet og anskaffelse af nye søsætningsvogne med leveringen af fartøjerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024