TV 2 svarer på kritik: Emiraterne har spillet aktiv rolle i krigen i Yemen

REPLIK: De Forenede Arabiske Emiraters ambassadør kritiserer TV 2 for at give et misvisende billede af Emiraternes indsats i Yemen. Men både kilder og ambassadens egen udsendte har ellers udtrykt, at der ikke var fejl i dækningen, skriver chefredaktør på TV 2 Nyhederne.

Af Hans Peter Blicher
Chefredaktør, TV 2 Nyhederne

Ambassadør Fatema Khamis Al Mazrouei kritiserer i en kronik på Altinget TV 2s reportager for at være misvisende, når reportagerne fastslår, at De Forenede Arabiske Emirater har anvendt det materiel, danske Terma har leveret, i krigen i Yemen.

Det gør ambassadøren med henvisning til, at Emiraterne officielt trak deres styrker ud af Yemen i 2019. 

Fatema Khamis Al Mazrouei nævner til gengæld ikke, at Emiraterne har spillet en særdeles aktiv rolle i krigen, som begyndte i 2015.

I TV 2s dækning blev det tydeligt dokumenteret, at de omtalte fly, som er udstyret med dansk udstyr, deltog i krigen i Yemen.

Samtidig med at den danske virksomhed Terma fortsatte denne eksport.

Svarede ikke på spørgsmål
TV 2 har også henvist til en lang række andre kilder, som bekræfter Emiraternes rolle i krigen. En krig, der betegnes som den værste humanitære katastrofe i verden.

TV 2 holdt i sidste uge et møde med De Forenede Arabiske Emiraters ambassades repræsentant.

Ved dette møde gav ambassadens udsendte klart udtryk for, at der ikke var fejl eller mangler i dækningen. Derfor undrer TV 2 sig over ambassadørens udmelding.

TV 2 blev også stillet et interview med ambassadøren i udsigt, og TV 2 fremsendte en række kritiske spørgsmål om netop De Forenede Arabiske Emiraters rolle i Yemen.

Dem har ambassadøren fortsat ikke svaret på over for TV 2. 

Forrige artikel Professor: Et udenrigspolitisk kursskifte skal starte med disse tre spørgsmål Professor: Et udenrigspolitisk kursskifte skal starte med disse tre spørgsmål Næste artikel Emiraternes ambassadør: Danske medier viser upræcist billede af mit land Emiraternes ambassadør: Danske medier viser upræcist billede af mit land
Regeringen sætter gang i udvikling af ny strategi for cybersikkerhed

Regeringen sætter gang i udvikling af ny strategi for cybersikkerhed

STARTSKUD: Danmark har allerede en national informations- og cybersikkerhedsstrategi, men regeringen sætter nu gang i arbejdet med at lave en ny. Ambitionerne er, at det generelle sikkerhedsniveau skal hæves og flere sektorer skal være med under strategiens paraply.