Vind i sejlene for folkelig forsvarsforening

DAGSORDEN: Tilbagegang er vendt til fremgang for foreningen Folk & Sikkerhed, der kæmper for at få sikkerhedspolitik højere op på befolkningens agenda.

Peter M. Andersen (t.v.) sammen med blandt andre USA's ambassadør til Danmark, Carla Sands, ved en debat på Folkemødet 2018.
Peter M. Andersen (t.v.) sammen med blandt andre USA's ambassadør til Danmark, Carla Sands, ved en debat på Folkemødet 2018.Foto: Folk & Sikkerhed
Andreas Krog

Danmarks største forsvars-, beredskabs- og sikkerhedspolitiske organisation, Folk & Sikkerhed, har de seneste tre år gennemgået en transformation, hvor medlemstilbagegang er vendt til medlemsfremgang for den 45 år gamle organisation, der blev født under Den Kolde Krig.

Men hvorfor er der i Danmark anno 2020 fortsat brug for en folkelig sikkerhedspolitisk organisation, når emnet står nederst på befolkningens liste over, hvilke politikområder der betyder mest for dem?

"Den aktuelle sikkerhedspolitiske situation er meget alvorlig. Både globalt, regionalt og lokalt. Og derfor ønsker vi også i højere grad at italesætte forsvars- og sikkerhedspolitik og få det op i befolkningens bevidsthed. Det er ikke noget, der interesserer befolkningen særligt meget, fordi man tager det for givet. Der ser vi det som en af vores opgaver som folkeoplysende organisation at italesætte forsvars- og sikkerhedspolitik og forhåbentlig få det lidt højere op på agendaen hos befolkningen," forklarer Peter Andersen, der har stået i spidsen for organisationen siden 2016.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00