Aftale på plads: 11 initiativer skal skubbe gang i cirkulær økonomi

CIRKULÆRT: 11 initiativer og 60 millioner over fire år skal skubbe gang i den cirkulære økonomi. Vi er nødt til at gentænke vores måde at producere og forbruge på, lyder det fra miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale er tirsdag blevet enige om en aftale for cirkulær økonomi. I alt byder aftalen på 11 initiativer og 60 millioner kroner over de næste fire år, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

De 60 millioner kroner kommer fra en pulje, som regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale aftalte som en del af erhvervspakken fra november sidste år.

”Cirkulær økonomi er ikke bare en grøn og gylden mulighed. Det er også en nødvendighed. Vi er nødt til at gentænke vores måde at producere og forbruge på. Derfor sætter vi nu penge af til en lang række initiativer, der blandt andet skal sikre en mere ensartet indsamling af affald i hele Danmark. På den måde får vi mere værdi ud af mindre og reducerer samtidig miljøbelastningen,” siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i pressemeddelelsen.

Login