Regeringen præsenterer længeventet udspil - nu begynder opgaven, som kan koste lige så mange milliarder som oprustningen af forsvaret

I ly fra den historiske stormflod præsenterer SVM-regeringen mandag et udspil til en klimatilpasningsplan. Udspillet er længeventet for med mere end 8.500 kilometer kyster, så er det især med mere vand og oversvømmelser, at fremtidens klimaforandringer rammer Danmark.

Oprydningen er i gang i Rødvig efter den kraftige blæst og oversvømmelse natten til lørdag. 
Oprydningen er i gang i Rødvig efter den kraftige blæst og oversvømmelse natten til lørdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten ØyenHjalte T. H. Kragesteen

Artiklen er en opdateret version af Regeringen nåede det ikke - efter valget venter opgaven, som kan koste lige så mange milliarder som oprustningen af forsvaret.


Miljøminister Magnus Heunicke (S) præsenterer mandag SVM-regeringens udspil til en første national klimatilpasningsplan. 

Det sker ved vestkysten ved Thyborøn Kanal i Lemvig Kommune – kun et par døgn efter en voldsom storm skabte kaos og oversvømmelser ved en række sydøstvendte kyststrækninger fredag og natten til lørdag.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00