Dan Jørgensen: Det er ikke afgørende om 15, 25, 10, 30 eller 1 virksomhed kobles på gasledning til Lolland-Falster

Beslutningen om at etablere en gasledning til Lolland-Falster handlede først og fremmest om Nordic Sugars behov samt at sikre Lolland-Falster lige så god adgang til gasinfrastruktur, som andre landsdele har. Antallet af interesserede virksomheder var derimod ikke afgørende, fortæller Dan Jørgensen. 

Antallet af interesserede virksomheder udover Nordic Sugar var ikke afgørende for regeringens beslutning om at etablere en gasledning til Lolland-Falster. Det forklarer Dan Jørgensen. 
Antallet af interesserede virksomheder udover Nordic Sugar var ikke afgørende for regeringens beslutning om at etablere en gasledning til Lolland-Falster. Det forklarer Dan Jørgensen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Antallet af virksomheder, der ønsker at blive koblet på den kommende gasledning til Lolland-Falster, var ikke afgørende for regeringens beslutning om at vedtage projektet til en værdi 792 millioner kroner.

I stedet handlede regeringens beslutning først og fremmest om Nordic Sugars behov og retfærdighed for Lolland-Falster som landsdel.

Det fortæller klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) til Altinget.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00