DR sender fra Altingets gård efter folkeafstemningen

Du kan være med, når DR sender hele morgenfladen på både radio og tv direkte fra Altingets gård.

Altingets gård bliver hyppigt brugt til live-arrangementer. Både politikere, eksperter, virksomheder, internationale navne mfl. kigger forbi.  
Altingets gård bliver hyppigt brugt til live-arrangementer. Både politikere, eksperter, virksomheder, internationale navne mfl. kigger forbi.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ninna Gøbel Rønberg

Når danskerne har stemt ja eller nej til at afskaffe forsvarsforbeholdet, bliver Altingets gård omdannet til både radio- og tv-studie. DR sender nemlig live fra Altinget hele morgenen torsdag 2. juni – dagen efter afstemningen.

Med interviews, analyse og reportager vil journalister fra Danmarks Radio og Altinget sætte resultatet af folkeafstemningen i perspektiv og berette om, hvad den betyder for både dansk og europæisk politik.

”På sådan en dag er det helt oplagt at rykke vores valgstudie ud af DR Byen og helt tæt på afstemningens hovedpersoner på Christiansborg,” siger Sofie Tholl, redaktionschef for P1 Morgen og Podcast i DR.

”Derfor sender vi fra Altingets gård få hundrede meter fra Christiansborg. Det giver også lytterne og seerne den fordel, at udsendelsen får glæde af de dygtige kommentatorer fra Altinget.”

Der vil være åbent for publikum i gården, men livesendingen kan også følges på P1, DR1 lige som den bliver streamet på Altinget, DRTV og DR Lyd.

 “EU og politik er kernestof i P1 Morgen og for programmets værter, og det får tv-seerne også glæde af denne morgen, når vi lader P1 Morgens værter Julie Toft og Bjarne Steensbeck overtage fladen med fire timers interviews, analyser og perspektiv,” siger Sofie Tholl”.

Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, håber på mange gæster i gården til valgarrangementet. 

”Der er noget ekstremt inspirerende og sundt ved nogle gange at udøve sin journalistik lige foran modtagerne – og allerhelst også i dialog med dem. Derfor håber jeg, at Altingets læsere vil komme forbi på vej til arbejde og hjælpe os med at forstå folkeafstemningen,” siger han.

Det er gratis at deltage i live-optagelsen, men man skal melde sig til via dette link. Man kan enten vælge at deltage i de tidligste morgentimer fra klokken 6 til 8, eller i timerne fra klokken 8 til 10.

Bestil dine pladser  til valgmorgen på Altinget her: 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Sofie Tholl

Redaktionschef, Podcast, DR, DR Nyheder
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 2012), MA i Global Cities og Migration, City University of New York

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024