Ellemann efterlyser finansiering til stort rødt slagnummer efter første grønne regeringsforhandlinger

Venstre tvivler på finansieringen af rød bloks fælles ønske om at beskytte drikkevandet efter de første regeringsforhandlinger om det grønne område. CO2-afgift på landbruget og klimamål var temaer på dagsordenen.  

V-formand Jakob Ellemann-Jensen havde torsdag taget partikollegaerne Marie Bjerre og Troels Lund Poulsen med til forhandlingerne med Mette Frederiksen (S).  
V-formand Jakob Ellemann-Jensen havde torsdag taget partikollegaerne Marie Bjerre og Troels Lund Poulsen med til forhandlingerne med Mette Frederiksen (S).  Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Det er vigtigt at beskytte drikkevandet, men der skal mere end høje ambitioner til, hvis Venstre skal overtales til at skrive under på rød bloks helt store grønne slagnummer fra valgkampen.

Det meddelte formand Jakob Ellemann-Jensen (V), efter at han torsdag havde været til møde i knap to timer hos kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) i Statsministeriet.

Det er spændende, hvor man vil finde pengene til at tage 200.000 hektar ud, fordi så bliver der tale om noget af en erstatning.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Formand

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00