Finanslovsudspil forventes i slutningen af februar

Det er forventningen, at regeringen først vil være klar med et nyt finanslovsforslag i slutningen af februar. Det oplyser Finansministeriet.

Finansministeriet oplyser, at det er forventningen, at regeringen vil præsentere et nyt finanslovsudspil i slutningen af februar.
Finansministeriet oplyser, at det er forventningen, at regeringen vil præsentere et nyt finanslovsudspil i slutningen af februar.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Der vil formentlig gå endnu en måned, før finansminister Nicolai Wammen (S) er klar med et nyt udspil til en finanslov for 2023.

Det oplyser Finansministeriet til Altinget.

“Regeringens prioriteringer på finanslovforslaget for 2023 vil fremgå af det samlede forslag, når det fremlægges. Forventningen er, at regeringen fremlægger sit forslag til finanslov ultimo februar,” skriver ministeriet i en skriftlig kommentar til Altinget.

S-regeringens oprindelig udspil til dette års finanslov blev automatisk trukket tilbage, fordi der blev udskrevet folketingsvalg. Derfor skal der fremsættes et nyt lovforslag.

Ifølge grundloven skulle det egentlig være sket før årsskiftet. Men regeringen fik i stedet hastevedtaget en såkaldt midlertidig bevillingslov, som i praksis viderefører den eksisterende finanslov fra 2022 – og dermed sikrer, at staten fortsat kan opkræve skatter og udbetale løn til offentlige ansatte.

Derfor er ikke nogen specifik deadline for det nye finanslovsforslag, som dog er varslet i det regeringsgrundlag, som den nye SVM-regering præsenterede i december.

Heri skriver regeringen, at det vil blive et finanslovforslag med fokus på ”sikker drift” og med ”få nye prioriteter”. Derudover vil der blandt andet blive afsat penge til skattevæsenet og domstolene, ligesom den akutpakke for sundhedsvæsenet, som er i færd med at blive forhandlet, også skal finansieres via finansloven.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024