National energikrisestab er et skridt tættere på at blive til virkelighed: “Det er nogle ultrakomplekse problemstillinger, der venter”

Regeringen vil afsætte 20 millioner kroner til en ny energikrisestab, som blev annonceret i forbindelse med deres regeringsgrundlag. Staben skal opbygges efter samme model som den nationale operative stab (NOST).

Står det til regeringen, skal der afsættes 20 millioner kroner til en national energikrisestab, der skal sikre en hurtig udfasning af gas og udrulningen af fjernvarme og vedvarende energi.<br>
Står det til regeringen, skal der afsættes 20 millioner kroner til en national energikrisestab, der skal sikre en hurtig udfasning af gas og udrulningen af fjernvarme og vedvarende energi.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Både politikere og aktører har ventet i spænding, siden SVM-regeringen annoncerede, at de vil etablere en national energikrisestab i december.

Og nu er staben et skridt tættere på at blive til virkelighed.

I et nyt finanslovsudspil fra regeringen fremgår det nemlig, at man vil afsætte 20 millioner kroner fra 2023 til 2024 til energikrisestaben, der også går under navnet NEKST.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00