Debat

Forbrugerrepræsentant: Regeringen lader forbrugeren betale prisen for forurenet drikkevand

REPLIK: Carsten Bach (LA) skriver, at vores grundvand er trygt at drikke. Men realiteten er, at regeringen lader forbrugeren betale prisen for det forurenede drikkevand - og ikke forureneren, skriver forbrugerrepræsentant Anders Jørn Jensen.

Carsten Bach(LA) skriver i en debat artikel til Altinget, at det danske drikkevand har det godt. Men forbrugerrepræsentant Anders Jørn Jensen, mener at vores drikkevand er under dobbelt angreb. 
Carsten Bach(LA) skriver i en debat artikel til Altinget, at det danske drikkevand har det godt. Men forbrugerrepræsentant Anders Jørn Jensen, mener at vores drikkevand er under dobbelt angreb. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nikolai Evereth Hansen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Jørn Jensen
Vandkunde, Forbrugerrepræsentant i Hofors vandselskaber

Kære Carsten Bach(LA),

Du skriver i Altinget et svar til min kommentar i Berlingske den 26. juni 2018, "Vores drikkevand er under dobbelt angreb".

Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at du misforstår min position for at kunne beskylde vores vandselskab for at skræmme kunderne.

Fakta
Deltag i debatten! 

Jeg skriver - som du godt ved – som valgt repræsentant for forbrugerne og ikke som repræsentant for vandselskaberne. 

Du er uenig med mig i, at der er en risiko for pesticid og anden forurening af vores grundvand.

Stik imod lovens intention bliver vandselskaberne beskattet hårdt og der er kun vandkunderne til at samle regningen op.

Anders Jørn Jensen
Vandkunde, forbrugerrepræsentant i Hofor

Fordi du er uenig med mig, betyder det ikke, at min kommentar i Berlingske er en skræmmekampagne. Det betyder bare, at du er uenig med mig - og uenig med langt hovedparten af den uafhængige fagkundskab herhjemme.

Nuværende ordning strider mod ’forurener betaler’-princippet
Jeg synes det er positivt, at du nu melder ud, at Liberal Alliance ikke vil tillade en situation, hvor vi permanent tillader forurening og avanceret rensning af vores drikkevand på vandkundernes regning.

Som liberal må du også være bekymret over, at vi skaber økonomiske incitamenter, der tillader, at et stort forretningsområde i Danmark permanent kan eksternalisere en del af miljøomkostningerne ved sin produktion til alle vandkunder.

Det forekommer mig, at den nuværende ordning strider mod ’forurener betaler’-princippet – et godt liberalt princip - og at det er en slags indirekte skatteopkrævning hos vandkunderne, som man bruger til at støtte det konventionelle landbrug.

Og når nu vi er ved skat, så er danmarkshistoriens største skattesag på 36 milliarder kroner lige nu for højesteret. Stik imod lovens intention bliver vandselskaberne beskattet hårdt og der er kun vandkunderne til at samle regningen op.

Som vandkunde synes jeg det er utilfredsstillende, at regeringen lader sagen gå en usikker skæbne i møde i retssystemet, når det står klart, at den politiske intention med loven er, at vandkunderne skal betale en meget begrænset skat.

Hvis dommen går mod vandselskaberne, bliver det til historisk store skattestigninger til danske familier og virksomheder.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Jørn Jensen

Centerleder Miljøpunkt Nørrebro, forbrugerrepræsentant, Hofor, bestyrelsesmedlem Radius Elnet
cand.mag. i Historie (Københavns Uni. 2010)

0:000:00