Lilleholt opgiver at redde Hernings fjernvarmekunder

LEX HERNING: Hverken juridisk eller moralsk pres kan redde midtjyske varmekunder fra ekstraregning på 172 millioner kroner. Lars Christian Lilleholt afviser, at regeringen beskytter Venstre og Lars Krarup.

Efter halvanden måneds fordømmelse af det smuthul, som det midtjyske fjernvarmeselskab EGJ Varme har udnyttet til at udskrive ekstraregninger på 454 millioner kroner, accepterer Lars Christian Lilleholt (V) nu, at han ikke kan gøre noget for at redde borgerne i den konkrete sag.

“En ændring af de nuværende forrentningsregler kræver politisk drøftelse og en ændring af varmeforsyningsloven. Det er et grundlæggende princip, at der som det klare udgangspunkt ikke lovgives med tilbagevirkende kraft. En fremtidig ændring af reglerne vil derfor i udgangspunktet ikke få virkning for den konkrete afgørelse fra Energitilsynet,” skriver han i et skriftligt svar til Jens Joel (S).

Man kan altid klage
Retorikken er gradvist blevet skruet op i takt med, at først Altinget, og så i weeekenden en række omnibusmedier, har boret sig ned i sagen.

Login