Ny debat: Aktørernes ønsker til den nye regerings første 100 dage på klima-, energi- og forsyningsområdet

Energikrise, fremskredne klimaændringer og ambitiøse målsætninger for den grønne omstilling er blot nogle af de store politiske udfordringer, som den nye regering har i vente. Men hvilke områder og sager bør prioriteres i regeringens første 100 dage? Det spørger Altinget Energi & Klima og Altinget Forsyning om i ny temadebat.

Hvem der ender som minister for klima, energi og forsyning er stadig ukendt. Men sikkert er det, at der bliver rigeligt at lave i regeringens første 100 dage. 
Hvem der ender som minister for klima, energi og forsyning er stadig ukendt. Men sikkert er det, at der bliver rigeligt at lave i regeringens første 100 dage. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Regeringsforhandlingerne er i fuld gang. Men uanset hvilken bogstavssammensætning den nye regering vil bestå af, så vil nogle af de mest presserende emner være at finde i energi-, forsynings- og klimapolitikken. Frigørelse fra russisk gas, udfasning af fossile brændstoffer, opsætning af solcelleanlæg og vindmøller og indfrielse af internationale klimamål er blandt de indlysende områder, som den nye regering skal tage stilling til.

Det haster med at sætte skub i den grønne omstilling, så hvor skal der prioriteres i regeringens første 100 dage?

Det spørger Altinget et panel af relevante aktører inden for klima-, energi- og forsyningsområdet om i denne temadebat. Her vil de komme nærmer ind på de ønsker og krav, som de anser for at være de mest presserende og nødvendige. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00