Ny debat: Cybersikkerhed i forsyningssektoren

DEBAT: Med regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed er energi- og telesektoren blevet udpeget som særligt vigtige samfundskritiske sektorer. I en ny debatrække stiller Altinget skarpt på arbejdet med de sektorspecifikke strategier.

15. maj lancerede regeringen sin længe ventede nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed.

Strategien sætter blandt andet ind med en styrket indsats over for samfundskritiske sektorer. Her har regeringen udpeget energiforsyningen og telesektoren som særligt centrale områder for dansk cybersikkerhed, mens der ikke udarbejdes en særskilt strategi for drikkevandsforsyningen.

I denne nye temadebat stiller Altinget skarpt på regeringens strategi med særligt fokus på cybersikkerhed i forsyningssektoren. Vi spørger et panel af aktører, hvad de sektorspecifikke strategier kan, skal og bør – og hvor der fortsat er mangler.  

Mød panelet her: 

Jørgen S. ChristensenJørgen S. Christensen
Forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi. Uddannet ingeniør fra Aalborg Universitet.

 

Christian Wernberg-TougaardChristian Wernberg-Tougaard
Direktør for offentlig sektor-cybersikkerhed hos Deloitte og formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg. Uddannet cand.scient.oecon. fra Aarhus Universitet.

 

Bent Ole Gram MortensenBent Ole Gram Mortensen
Professor og forskningsleder ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet, med særligt fokus på miljø- og energiret.

 

Eva FlyvholmEva Flyvholm (EL)
IT-ordfører.

 

 

Torsten Schack PedersenTorsten Schack Pedersen (V)
IT-ordfører.

 

 

Morten StillingMorten Stilling
Direktør i ICS Security Solutions ApS. Har tidligere haft ledende stillinger i Ørsted og A.P. Møller. Han har kandidatgrader fra DTU og Syddansk Universitet og desuden en ph.d. i databehandlet kvantefysik fra Københavns Universitet.  

 

Carl-Emil LarsenCarl-Emil Larsen
Direktør i Danva. Uddannet cand.scient. i geofysik.

Panelet opdateres løbende.

Forrige artikel Nye EU-regler vil sikre 5G og sætter prisloft på opkald mellem EU-lande Nye EU-regler vil sikre 5G og sætter prisloft på opkald mellem EU-lande Næste artikel Eksterne konsulenter skal afbøde Miljøstyrelsens medarbejderflugt på affaldsområdet Eksterne konsulenter skal afbøde Miljøstyrelsens medarbejderflugt på affaldsområdet
 • Anmeld

  John Foley

  EU's Network and Informations Security (NIS) direktiv sætter rammerne for Danmarks cyberstrategi.

  For god ordens skyld bør det nævnes, at det er EU's NIS direktiv der har stillet krav om bl.a. sikring af vigtige samfundskritiske sektorer samt krav om udarbejdelse af nationale strategier for cyber- og informationssikkerhed. De krav blev allerede i 2016 stillet af EU i via nævnte direktiv.
  Direktivet er gældende fra 10. maj 2018 og de fleste initiativer skal være færdige inden udgangen af 2018. Så Danmark og de øvrige lande har haft mere end to år til at forberede sig på at efterleve NIS-direktivet.
  Den nye nationale strategi for cyber- og informationssikerhed har blot foretaget "Copy&paste" fra direktivet og overført det til eget dokument uden i øvrigt at give EU kredit for sit arbejde.