Odense-borgmester: Ikke rimeligt hvis farvel til russisk gas går ud over vores skoler og plejehjem

Regeringen vil skrue op for investeringer i udrulning af fjernvarme og ned for andre offentlige byggeprojekter. I Odense frygter borgmesteren, at det rammer kommunens omfattende opgradering af de fysiske rammer for den lokale velfærd.

Det vil ikke være rimeligt, hvis Odense Kommune skal drosle ned for forbedringer af de lokale velfærdsbygninger for at give plads til udrulning af fjernvarme andre steder i landet. I hvert fald ikke ifølg byens borgmester Peter Rahbæk Juel (S).
Det vil ikke være rimeligt, hvis Odense Kommune skal drosle ned for forbedringer af de lokale velfærdsbygninger for at give plads til udrulning af fjernvarme andre steder i landet. I hvert fald ikke ifølg byens borgmester Peter Rahbæk Juel (S).Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kim Rosenkilde

Udrulning af fjernvarme er af regeringen blevet udråbt som et afgørende skridt i bestræbelsen på at gøre Danmark uafhængigt af ’Putins gas’.

Med sit udspil ’Danmark kan mere II’ vil regeringen skrue op for tempoet i arbejdet med at få erstattet flere hundrede tusinde naturgasfyr rundtom i Danmark med fjernvarme.

En hurtigere udrulning af fjernvarme kræver store anlægsinvesteringer.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00