Politikernes solcelle-hastværk gør borgmester nervøs: "Det er svært at forsvare overfor Solrøds borgere"

Folketingets grønne ambitioner kan blive meget konkrete i Solrød Kommune, der er i sigtekornet til placeringen af en gigantisk solcellepark nær hovedstaden. Jeg håber, borgerne gør modstand, siger borgmesteren. Selv er han dog ikke afvisende over for at placere atomkraft i kommunen.

Solrøds borgmester Emil Blücher (LA) deler politikernes holdning om, at Danmark skal være grønnere, men fokus må ikke kun være på vind- og solenergi. I stedet bør atomkraft overvejes, mener han. 
Solrøds borgmester Emil Blücher (LA) deler politikernes holdning om, at Danmark skal være grønnere, men fokus må ikke kun være på vind- og solenergi. I stedet bør atomkraft overvejes, mener han. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ninna Gøbel Rønberg

Det bekymrer Solrøds borgmester, hvis regeringen gennemtrumfer et giga solcelleprojekt, uden at de lokale stemmer bliver hørt.

Konkret er det Folketingets plan, at der skal findes 10-15 steder rundt i Danmark, hvor der kan etableres såkaldte energiøer på land, som kan producere store mængder strøm fra vind- og solenergi. 

Det er her, at transportkorridoren til en potentiel Ring 5 motorvej er kommet i spil. Den går tværs igennem Solrød Kommune, og kan potentielt bidrage med et areal af solceller nogenlunde tæt på hovedstaden, der svarer til to gange Frederiksberg Kommune. 

Vi vil gerne tage et ansvar. Men vi har noget vores tålegrænse.

Emil Blücher
Solrød borgmester, Liberal Alliance

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00