Puljer og partnerskaber: Natur og miljø

STØTTE: Der er nye penge og partnerskaber til bæredygtig fødevareproduktion, energi-styringssystemer samt natur, biodiversitet og miljøpolitik.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber på teknik- og miljøområdet.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber på teknik- og miljøområdet.
Maria Bierbaum Oehlenschläger

Bæredygtig fødevareproduktion: Det Strategiske Forskningsråd (DSF) er partner i det europæiske ERA-NET Bæredygtig Fødevareproduktion (SUSFOOD), hvor danske forskere kan søge penge til projekter. DSF har afsat 500.000 euro til dansk deltagelse.

Danmark deltager aktivt i ERA-NET Bæredygtig Fødevareproduktion (SUSFOOD), hvis formål er at øge samarbejdet og koordineringen af EU's nationale forskningsprogrammer inden for bæredygtig fødevareproduktion, herunder hele forsyningskæden fra primærproducent til forbrugeren.

De store udfordringer, som Europa står over for, stiller krav om bæredygtige løsninger på områder som fødevare-forsyningssikkerhed - for at sikre mad nok til verdens voksende befolkning - samt en bæredygtig fødevareproduktion, der tager hensyn til stadigt faldende forsyninger af energi, vand, naturressourcer samt klimaforandringer.

SUSFOOD består af 25 partnere fra 16 europæiske lande. Der skal indgå mindst tre SUSFOOD-partnerlande i samarbejdet. Den samlede ramme fra dansk side er 500.000 euro, og det er hensigten at støtte flere projekter. Projekterne forventes at forløbe over max tre år med start i 2014.

Ansøgningsfrist (prækvalifikation): 3. maj 2013.
Yderligere information: Styrelsen for Forskning og Innovation.


Natur og miljø: Organisationer, myndigheder og virksomheder i Region Sjælland har nu mulighed for at søge projektstøtte fra EU's LIFE+-program til projekter inden for natur, biodiversitet og miljøpolitik - inklusiv klimatilpasning.
 
LIFE+ har i år en pulje på 286 millioner euro, svarende til 2,1 milliarder kroner. Af disse er minimum 36 millioner kroner på forhånd sikret danske projekter.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00