Støttepartier savner millioner til fjernvarme i regeringens finanslovsforslag

Både Radikale Venstre og Enhedslisten kræver penge til fjernvarmeudrulning på finansloven og foreslår samtidig, at infrastrukturprojekter kan udskydes for at finde hænder til arbejdet. Der er akut behov for en kvart milliard kroner, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

Den grønne omstillings har "topprioritet" for regeringen, lød det fra finansminister Nicolai Wammen (S), da han onsdag præsenterede sit forslag til næst års finanslov. Derfor er det en "falliterklæring", at der ikke er afsat nye midler til fjernvarmeudrulning, lyder kritikken. 
Den grønne omstillings har "topprioritet" for regeringen, lød det fra finansminister Nicolai Wammen (S), da han onsdag præsenterede sit forslag til næst års finanslov. Derfor er det en "falliterklæring", at der ikke er afsat nye midler til fjernvarmeudrulning, lyder kritikken. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Daniel Bue LauritzenMorten Øyen

Fjernvarmen har en nøglerolle, når danskerne skal væk fra Putins gas, lyder det igen og igen fra regeringen.

Derfor møder det nu hård kritik fra støttepartier og branchen, at regeringen ikke prioriterer fjernvarmen med en eneste krone i forslaget til næste års finanslov.

Det politiske signal har entydigt været, at det kun kan gå for langsomt med fjernvarmeudrulningen, men puljen er tom, og der afsættes for få penge i de kommende år.

Kim Mortensen
Direktør, Dansk Fjernvarme

Årets fjernvarmepulje er nemlig løbet tør, og der er både akut brug for flere penge nu og her og endnu flere penge de kommende år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024