15 ud af 17 tiltag for biodiversitet droppes i budgetaftale: “Vanvittigt spild af ressourcer”

Danmarks Naturfredningsforening og Københavns Kommune har i over to år arbejdet på initiativer, der skal forbedre biodiversiteten i København. Langt de fleste tiltag bliver nu smidt i kompostbunken. “Det er ikke en stor start, det er at slæbe det i gang,” lyder kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening.

"Jeg er enig i, at det ikke er lige så ambitiøst, som hvis vi havde sat alle pengene af," udtaler teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) om kommunens strategi for biodiversitet.
"Jeg er enig i, at det ikke er lige så ambitiøst, som hvis vi havde sat alle pengene af," udtaler teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) om kommunens strategi for biodiversitet.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen HansenSøren Dahl

I årets budgetaftale, som Enhedslisten og samtlige af rådhusets partier indgik udenom S og SF tidligere i september, har politikerne henvist en lang liste af biodiversitetsprojekter til kompostbunken.

Sammen med byens borgere og Danmarks Naturfredningsforening (DN) har Københavns Kommune ellers i over to år arbejdet på en samlet biodiversitetsstrategi for København.

Det er enormt trist for biodiversitetsudviklingen i København. Men det er også et vanvittigt spild af ressourcer. Jeg synes, det er synd for alle de mennesker, der har brugt tid på det her.

Jonas Bjørn Jensen (S)
Gruppeformand, medlem af Borgerrepræsentationen

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00