Om  
Ole Bjørstorp

S-borgmester i Ishøj melder sig ud af partiet og starter et nyt

Borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (S) har meldt sig ud af Socialdemokratiet og starter et nyt parti, Ishøjlisten. Med sig tager han også 1. viceborgmesteren og gruppeformanden.

Borgmesteren i Ishøj Kommune skifter parti med mindre end et år til kommunalvalget. Det sker efter at borgmester Ole Bjørstorp (S) har meldt sig ud af partiet efter flere års konflikter.

Samtidig forlader 1. viceborgmester Sengül Deniz og gruppeformand Johnna Stark for Socialdemokratiet i Ishøj også partiet. Sammen med formand for Ungerådet i Ishøj Kommune Milishia Moradi og bestyrelsesmedlem Steen Skovhus har de i stedet stiftet partiet Ishøjlisten.

Det skriver stifterne af partiet i en pressemeddelelse.

Udmeldelserne fra Socialdemokratiet sker ifølge stifterne af de nye parti efter flere års personlige konflikter i Socialdemokratiets byrådsgruppe. Uenighederne har ikke været mulige at komme til livs selv efter flere mæglingsforsøg, hvorfor medlemmerne med borgmesteren i spidsen nu har meldt sig ud.

Borgmester Ole Bjørstorp blev i november 2020 vraget som borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg til fordel for Merete Amdisen efter et hårdt kampvalg. Efterfølgende gjorde Ole Bjørstorp det klart, at han bakkede op om den nye spidskandidat og ville blive i partiet.

Nu forlader han alligevel partiet, som han har repræsenteret i byrådet siden 1982. Han har været borgmester i Ishøj Kommune siden 2001.

Med udmeldelserne er Socialdemokratiets byrådsgruppe reduceret fra 11 medlemmer til otte. Dermed har Socialdemokratiet ikke længere flertal i byrådet, der består af 19 medlemmer.

Stifterne af det nye parti Ishøjlisten skriver i pressemeddelelsen, at de vil gå efter et bredt samarbejde med alle borgere i kommunen. 

Det vides endnu ikke, hvem der overtager posten som gruppeformand for Socialdemokratiet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Bjørstorp

Formand, Rådet for Sikker Trafik
cand.polit. (Aarhus Uni. 1974)

0:000:00