Analyse af 
Søren Dahl

Hæstorp skal vælge, om hendes fremtid ligger til højre eller venstre. Står hun stille, risikerer hun at falde

Det interne opgør i Socialdemokratiet på Københavns Rådhus synes for en tid sat på pause. Det gør dog ikke Sophie Hæstorp Andersens fremtid som københavnsk overborgmester mindre usikker. 

Sophie Hæstorp Andersen ved første spadestik til Nordhavnstunnelen tidligere i maj. 
Sophie Hæstorp Andersen ved første spadestik til Nordhavnstunnelen tidligere i maj. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Søren Dahl

Da rådhuset gik på sommerferie sidste år, kunne Sophie Hæstorp Andersen træde ud af overborgmesterkontoret og op på scenen i Tivoli for sammen med Tour De France-chef Christian Prudhomme at lade sig sole i kulminationen på mange års hårdt slid med at få verdens største cykelløb til København. 

I år byder sommeren på et betydeligt mindre glamourøst, men for Hæstorp selv altafgørende arbejde med at få kørt Socialdemokratiet i stilling til de budgetforhandlinger, der venter i august og september. 

Forhandlinger, der retteligt er blevet fremhævet som overborgmesterens "eksamen" og den ultimative test for, om hun har en chance for at blive genvalgt som sit partis spidskandidat til kommunalvalget i 2025.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00