Danmark i spidsen for klimafolkemøde i New York

Det danske konsulat i New York arrangerer et tre dage langt minitopmøde om klima og bæredygtighed under FN's generalforsamling. Inspirationen kommer fra de skandinaviske folkemøder.

Den to kilometer lange "The High Line" lægger godsbanestrækning til et skandinavisk inspireret folkemøde om klima og bæredygtighed i New York.
Den to kilometer lange "The High Line" lægger godsbanestrækning til et skandinavisk inspireret folkemøde om klima og bæredygtighed i New York.Foto: Pressefoto/Udenrigsministeriet
Mathilde Brieghel

New Yorks historiske godsbanelinje, "the High Line", skal under FN's generalforsamling i september lægge skinner til et klimatopmøde inspireret af de skandinaviske folkemøder. 

Den kendte godsbane fungerer nu som gangsti, ni meter hævet gadeplan. Her er det meningen, at befolkningen skal have åben adgang til topmødet "Citizen Sustainability Summit", oplyser det danske generalkonsulat i New York.

Blandt deltagerne er statsminister Mette Frederiksen (S), kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt en række gæster, der i forvejen er i New York til FNs generalforsamling nummer 77.

Inspireret af folkemøderne

Topmødets format har rødder i den skandinaviske tradition for folkemøder, forklarer den danske generalkonsul, der sammen med en række danske partnere er vært for topmødet.

"Målet er at samle så mange repræsentanter som muligt, forskere, industriaktører, politikere og borgere i dialog for at få en samlet forståelse for klimakrisens komplekse spørgsmål," fortæller generalkonsul Berit Basse i en pressemeddelse. "Derfor er topmødets aktiviteter – debatter, udstillinger og optrædender – åbne og gratis at deltage i for offentligheden."

Emnet er bæredygtighed, og programmet kommer over tre dage til at komme omkring både klima og miljø, levedygtighed og inklusion. Den to kilometer lange godsbanestrækning skal være beliggenhed for en række paneldebatter og oplæg om blandt andet cirkulære byer, offshore vind, modeindustrien og alternativ fødevareproduktion.

Topmødet finder sted 19. til 21. september og afholdes i samarbejde med en række danske partnere, der blandt andet tæller Københavns Kommune og Dansk Industri.

Læs også

Citizens Sustainability Summit

19. til 21. September 2022 på The High Line i New York.

Bag topmødet står det danske generalkonsulat i New York i samarbejde med Dansk Industri, Københavns Kommune, VisitDenmark, Danske Arkitektvirksomheder, Creative Denmark, Dansk Design Center, Food Nation, State of Green og UIA 2023.


Kilde: Udenrigsministeriet

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

H.M. Dronning Mary Elizabeth

Dronning af Danmark, grevinde af Monpezat, formand, Mary Fonden
BA i handel og jura (University of Tasmania 1994)

H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Konge af Danmark, greve af Monpezat
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995), kommandørkaptajn i søværnet (2004), oberstløjtnant i hæren (2004), oberstløjtnant i flyvevåbnet (2004), kommandør i søværnet (2010), oberst i Hæren og Flyvevåbnet (2010)

0:000:00