Få et overblik over budgettet i 2024 for Københavns Kommune

Husholdningsbudgettet er på plads for Københavns Kommune i 2024. Syv partier har indgået en bred aftale, hvor der er dårligt nyt til billisterne i København. Der er dog godt nyt til københavnske skolebørn i aftalen, og så bliver indkomstskatten sænket. Få et overblik over budgettet her. 

Syv partier er blevet enige om en aftale for Københavns Kommunes budget for 2024. Aftalen bliver her præsenteret overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, der flankeres af de øvrige aftalepartier, som ikke tæller Enhedslisten. 
Syv partier er blevet enige om en aftale for Københavns Kommunes budget for 2024. Aftalen bliver her præsenteret overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, der flankeres af de øvrige aftalepartier, som ikke tæller Enhedslisten. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Syv partier er blevet enige om husholdningsbudgettet for landets største kommune i 2024. Borgerrepræsentationens største parti, Enhedslisten, står uden for budgetaftalen, hvor de har selskab af Alternativet. 

Blandt overskrifterne for aftalen er, at indkomstskatten sænkes fra 23,7 procent til 23,6 procent. Der er også dårligt nyt til billisterne i København, da aftalen blandt andet lægger op til at fjerne gratis parkering om søndagen.

Skolebørnene i København kan dog se frem til at få forbedret toiletforholdene på skolerne, og så er der fundet ekstra midler til specialundervisning.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00