Hæstorp før valgkamp: Jeg skal forstå københavnernes problemer

INTERVIEW: Oven på Socialdemokratiets seneste tids kaos og tumult overtager Hæstorp Andersen et parti i lokal tilbagegang. Hun frygter, at byen er ved at knække over, og at uligheden er uoprettelig. Hvordan vil hun rette op på skuden, og hvad skal hun arbejde på frem mod kommunalvalget om et år? Altinget har spurgt.

Sohpie Hæstorp Andersen er fortrøstningsfuld, selvom en ny måling viser markant tilbagegang i vælgernes opbakning til Socialdemokratiet i København.
Sohpie Hæstorp Andersen er fortrøstningsfuld, selvom en ny måling viser markant tilbagegang i vælgernes opbakning til Socialdemokratiet i København.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

"Det er klart, at det ikke er givet, at der skal sidde en socialdemokrat som overborgmester i København - det er altid en kamp”

Sophie Hæstorp Andersen
Overborgmesterkandidat

Socialdemokratiets nye spidskandidat er fortrøstningsfuld frem mod det kommende kommunalvalg, til trods for den uro og tumult der har omgivet partiet, siden Frank Jensen (S) 19. oktober gik af som overborgmester i København.

I en meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget står Socialdemokratiet til at få 23,8 procent af de københavnske stemmer. Det er en tilbagegang på næsten fire procentpoint og vil være det dårligste resultat i København i den tid, der er data.

Alligevel er den nye kvinde i spidsen rolig og vurderer ikke, at der skal være grund til bekymring.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00