Borgmester og V-profil på listen: Her er de BR-medlemmer, der ikke blev genvalgt

Erfaring er ikke altid nok, når det handler om at blive valgt. 11 kandidater fra fem partier blev ikke genvalgt til Borgerrepræsentationen ved årets kommunalvalg. Læs her hvilke kandidater, der må vente fire år mere for at vende tilbage.  

Københavns siddende børne og ungdomsborgmester, Jesper Christensen (S), er blandt de 11 medlemmer af borgerrepræsentationen, der ikke opnåede genvalg ved kommunalvalget 16. november. 
Københavns siddende børne og ungdomsborgmester, Jesper Christensen (S), er blandt de 11 medlemmer af borgerrepræsentationen, der ikke opnåede genvalg ved kommunalvalget 16. november. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Laura Bejder JensenMads Mose Vikkelsø

Bare fordi man har været valgt før, er det ikke ensbetydende med, at man bliver genvalgt. Det mærkede 11 kandidater til Borgerrepræsentationen i København, der alle havde pladser i repræsentationen før valget, men nu har måttet give pladsen videre til en anden. 

Socialdemokratiet er det parti, hvor flest genopstillede kandidater ikke blev valgt. Du kan læse her, hvem der ikke blev genvalgt.

Socialdemokratiet

Jesper Christensen (S) gik til valg som børne- og ungdomsborgmester – en post han også bestred i 2013. Han er også tidligere socialborgmester fra 2014-2017. Jesper Christensen blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation første gang i 2001 og genvalgt i 2005, 2009, 2013 og 2017. Det lykkes dog ikke at få det femte genvalg. Han stillede op første gang til borgerrepræsentationen i 1993. 

Henrik Appel Esbensen (S) har været suppleant for Simon Strange (S), som ikke genopstillede, fra den 30. september 2021. Han er til daglig landsleder i TUBA og stillede op første gang og blev valgt ved kommunalvalget i 2009.  

Niels E. Bjerrum (S) stillede op første gang ved kommunalvalget i 2013, hvor han også blev valgt. Han er Kultur- og Fritidschef ved Københavnskommune og tidligere administrationschef ved Det Kongelige Teater. 

Susan Hedlund (S) var gruppeformand i den socialdemokratiske gruppe før valget og forhenværende politisk ordfører og formand for Børne- og Ungeudvalget. Hun stillede første gang op i 2005 og har siddet i Borgerrepræsentation siden 2010. Det lykkes dog ikke at blive genvalgt i denne omgang. 

Trine Madsen (S) stillede første gang op i 2017, hvor hun også blev valgt. I den fireårige periode hun fik i Borgerrepræsentationen, sad hun som medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget.  

Radikale

Jes Vissing Tiedemann (RV) blev valgt første gang i 2017. Han er uddannet socialrådgiver og har arbejdet med at hjælpe nytilkomne flygtninge i job. Fra 2017 til 2021 var han medlem af Børne- og Ungeudvalget. 

Venstre

Heidi Wang (V) stillede blandt andet op med sloganet 'mindre tvang – mere Wang', men det gav ikke valg. Hun blev valgt første gang i 2001 og sad i perioden fra 2017-2021 som medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Lena Holm Jensen Lindskog (V) stillede op første gang i 1997 og blev første gang valgt ind i 2001. Hun er lektor ved Niels Brock og sad i Socialudvalget fra 2017 til 2021.  

Enhedslisten

Ali Hansen (EL) opnåede ikke genvalg, selvom han var placeret som nummer 13 listen hos Enhedslisten, der fik hele 15 mandater i Københavns Borgerrepræsentation. Valgteknisk skyldes det, at Enhedslistens kandidater fik flere personlige stemmer end ved tidligere valg. Derfor rakte partiets listestemmer kun til de første 12 kandidater på listen, mens Enhedslistens sidste tre mandater blev fordelt efter kandidaternes personlige stemmetal.

I løbet af den sidste valgperiode har Ali Hansen siddet som medlem af Økonomiudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget. Han blev valgt til Borgerrepræsentationen første gang i 2017.

Alternativet

Troels Chr. Jakobsen (ALT) må overgive sin plads i Københavns Borgerrepræsentation som konsekvens af Alternativets massive tilbagegang ved årets kommunalvalg. Han nåede at sidde en valgperiode fra 2017-2021, hvor han var medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.  

Birgitte Kehler Holst (ALT) blev også en af de alternativister, der ikke opnåede genvalg. Hun blev valgt første gang i 2017, og har siddet som medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Christensen

Direktør, Teach First Danmark
student (Efterslægtsselskabets Skole 1982)

Henrik Appel Esbensen

Direktør, Memox, medlem, Velfærdsrådet 
socialrådgiver

Niels E. Bjerrum

Medlem af Borgerrepræsentationen (S), Københavns Kommune (suppleant)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2008), cand.mag. i historie (Københavns Uni. 2008)

0:000:00