København øger sine byggeplaner med en milliard: Nu advarer KL om risiko for aftalebrud

Kommunernes samlede budgetønsker for 2022 ligger knapt fem milliarder kroner over de aftale økonomiske rammer for året. Ikke mindst som følge af store byggeplaner i København. Situationen er ”alvorlig”, skriver KL i en advarsel til landets byråd.

KL's næstformand Martin Damm (V) håber, at der nu vil blive skruet betydeligt ned for anlægsudgifterne i en række kommuner, så økonomiaftalen for 2022 kan overholdes.
KL's næstformand Martin Damm (V) håber, at der nu vil blive skruet betydeligt ned for anlægsudgifterne i en række kommuner, så økonomiaftalen for 2022 kan overholdes.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

KL kæmper med at tøjle kommunernes valgkampsbudgetter.

Både kommunernes byggeplaner og velfærdsønsker overstiger på nuværende tidspunkt de økonomiske rammer for 2022, der blev aftalt med regeringen i forsommerens økonomiaftale.

Værst ser det ud på anlægsområdet, hvor kommunerne samlet har lagt udgifter for 4,3 milliarder kroner mere ind i deres udspil til næste års budgetter, end de 19,9 milliarder kroner, økonomiaftalen giver mulighed for.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00