Københavnerforslagene er kommet skidt fra start. Flere partier tøver dog med at gøre det lettere for dem at nå rådhuset

Det skal i fremtiden kræve færre underskrifter at få de såkaldte københavnerforslag behandlet politisk, mener S og EL. K og SF er dog imod at slække på kravene. 

Københavnerne har siden september 2023 haft mulighed for at påvirke politikken på rådhuset gennem københavnerforslag. Interessen fra borgerne har dog indtil videre været begrænset. 
Københavnerne har siden september 2023 haft mulighed for at påvirke politikken på rådhuset gennem københavnerforslag. Interessen fra borgerne har dog indtil videre været begrænset. Foto: Mathias Svold / Scanpix
Søren Dahl

Siden efteråret har det været muligt for københavnere at tvinge politikerne på rådhuset til at tage stilling til et specifikt politisk forslag, hvis de kunne samle 5000 underskrifter.  

Men de såkaldte københavnerforslags succes har været så begrænset, at flere partier nu ser sig nødsaget til at halvere antallet af underskrifter, som det kræver for at få forslagene behandlet politisk på rådhuset. 

“Københavnerforslagene er en oplagt måde at tænke mere borgerinddragelse ind i den måde, vi laver politik på. Derfor mener jeg også, at vi bliver nødt til at afsøge alle muligheder for, at ordningen kan blive en succes”, siger Laura Rosenvinge, politisk ordfører for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus og medlem af Økonomiudvalget. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024