Københavns byggebudget udfordrer kommunernes anlægsramme

BUDGET21: Store byggeambitioner i hovedstaden er med til at sætte den aftalte anlægsramme for 2021 under pres. Aalborg-borgmester vil have andre til at skrue ned, i København kalder man alle investeringer nødvendige.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) står i spidsen for et budget med anlægsinvesteringer for milliarder. Det udfordrer mulighederne for at bygge mere i blandt andet Aalborg, hvor partifællen Thomas Kastrup-Larsen (tv.) er borgmester.
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) står i spidsen for et budget med anlægsinvesteringer for milliarder. Det udfordrer mulighederne for at bygge mere i blandt andet Aalborg, hvor partifællen Thomas Kastrup-Larsen (tv.) er borgmester.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vores anlægsinvesteringer afspejler, hvad der er nødvendigt. Det er ikke til tant og fjas.

Lars Weis
Gruppeformand for Socialdemokratiet i Køvbenhavns Borgerrepræsentation

Trods økonomiaftalens forhøjede anlægsramme har kommunerne fortsat flere byggeønsker, end regeringen har villet give grønt lys for i 2021.

Torsdag mødtes landets borgmester til virtuelt møde i KL-regi til det første møde i den såkaldte faseopdelte budgetlægning, hvor kommunerne koordinerer deres budgetter på tværs for at overholde de aftalte rammer.

En af de mange, der gerne vil skrue op for byggebudgettet er Aalborgs borgmestre, Thomas Kastrup-Larsen (S).

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00