Debat

Kultur- og fritidsborgmester: Lad os gøre Store Bededag til Store Børnedag

En ny Store Børnedag på den afskaffede Store Bededag kan åbne byens teatre, kulturhuse og museer, og i samarbejde med skolerne tilbyder en dag fuld af aktiviteter og udveksling, hvor folk alligevel skal på arbejde, skriver Mia Nyegaard (R).

På Store Børnedag skal vi åbne byens teatre, kulturhuse og museer for skolerne, så vi kan tilbyde en dag fuld af aktiviteter og udveksling, skriver Mia Nyegaard.
På Store Børnedag skal vi åbne byens teatre, kulturhuse og museer for skolerne, så vi kan tilbyde en dag fuld af aktiviteter og udveksling, skriver Mia Nyegaard.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Mia Nyegaard
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Fredag løber de fleste af landets skolebørn, når folkeskolernes årlige motionsdag bliver afholdt.

Tænk, hvis vi kunne give de samme folkeskolebørn en kulturdag til foråret, så alle børn kan møde kulturen, præcis som de møder idrætten.

Kultur er lige så værdifuldt for børn som motion. Både for hjernen, hjertet, fantasien og kreativiteten. Børn og unge skal møde langt mere kultur. For sådan skaber vi et diverst og rummeligt samfund og en endnu mere kreativ by.

Derfor skal København gå forrest som børnekulturhovedstad.

Børn skal inspireres af kunstnere
Hvis vi lader børn møde kultur med den samme vigtighed, som vi lader dem møde idræt, får vi forhåbentlig unge mennesker, der kommer ud i livet med inspiration til og mod på at være kreative.

Vi skal åbne byens teatre, kulturhuse og museer, og i samarbejde med skolerne tilbyder en dag fuld af aktiviteter og udveksling

Mia Nyegaard (R)
Kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune

Med kultur kan vi åbne nye perspektiver på tilværelsen, give børn og unge møder med nye udtryksformer og bidrage til en styrket dannelse og trivsel.

Kulturfællesskaberne skal derfor prioriteres og fylde lige så meget i børn og unges liv som idrætsfællesskaberne.

Børn skal have mulighed for at møde alt det, kulturen har at give, blive udfordret og blive inspireret af kunstnere, der gør sig umage i deres fag.

Da børn bruger så meget af deres tid i skolen og i fritidstilbud, så er det også her, vi først og fremmest skal give børnene mulighed for at møde kulturen.

Kulturinstitutioner skal ud på skolerne
Derfor er det godt, at vi med budget 2024 får en ny børnekulturkoordinator, der kan være omdrejningspunktet for at brede kulturen ud til vores institutioner.

Det kunne foregå sådan, at vi åbner byens teatre, kulturhuse og museer, og i samarbejde med skolerne tilbyder en dag fuld af aktiviteter og udveksling.

Læs også

Og så skal vi have institutionerne ud på skolerne, så børnene kan blive undervist af en billedkunstner, prøve kræfter med klassisk musik, eller noget helt andet af alt det, vores kulturinstitutionerne kan bidrage med

Om man kan lide afskaffelsen af fridagen eller ej, så lad os få det bedste ud af, at Store Bededag bliver afskaffet, og at folk skal på arbejde. Hvorfor ikke gøre Store Bededag til en ny Store Børnedag?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mia Nyegaard

Kultur- og fritidsborgmester (R), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni.), MA i afrikastudier (Københavns Uni.)

0:000:00