Lynetteholm-bremsning efterlader København med trecifret millionregning

Københavns Kommune får en ekstra regning på 136 millioner kroner for at opbevare jord fra kommunens byggeprojekter. Der er ikke længere plads til jorden ved Lynetteholmen, efter Folketinget i maj standsede klapningen af mudder i Køge Bugt, og derved forsinkede byggeprojektet. 

Projektet om Lynetteholm har været ramt af stor kritik fra en række borgergrupper, siden projektet blev præsenteret i 2018.
Projektet om Lynetteholm har været ramt af stor kritik fra en række borgergrupper, siden projektet blev præsenteret i 2018.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Københavns Kommune skal de næste tre år af med 1,6 millioner tons jord, og det bliver nu 136 millioner kroner dyrere end forventet.

Det sker, efter et flertal i kommunens teknik- og miljøudvalg mandag besluttede, at overskudsjorden, der stammer fra kommunens mange byggeprojekter skal opbevares på midlertidige depoter i Kløverparken på Amager, og i Nordhavn.

Jorden skulle oprindeligt bruges til at opfylde det areal ud for Amagers nordkyst, der i sidste ende skal blive til Lynetteholm.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024