Ny debat: Hvem skal bo i København?

TEMADEBAT: Befolkningssammensætningen i København er både storpolitik og noget af det mest borgernære, man kan forestille sig. Derfor er det emnet for den første temadebat på Altinget Hovedstaden. Mød det nye debatpanel her.

Altinget sætter i en temadebat fokus på, hvem der skal bo i Købehavn i fremtiden. Skal der for eksempel bo færre bilister? Skal der være rum til hjemløse? Og må boliger være grimme, hvis det gør dem billige?
Altinget sætter i en temadebat fokus på, hvem der skal bo i Købehavn i fremtiden. Skal der for eksempel bo færre bilister? Skal der være rum til hjemløse? Og må boliger være grimme, hvis det gør dem billige?Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristian Andersen

København vokser og vokser og vokser.

I løbet af de seneste år er befolkningstilvæksten i København nærmest eksploderet, hvilket er en kæmpemæssig udfordring for byplanlægningen. Boligpolitik spiller selvsagt en central rolle i debatten om, hvem der skal bo i København, men den kommer også til at indeholde mange andre perspektiver. Skal der for eksempel bo færre bilister i København? Skal der være rum til hjemløse? Og må boliger være grimme, hvis det gør dem billige?

Det har Altinget spurgt et hold af politikere og aktører om i den første af mange debatter i det nye univers for seriøs debat om fremtidens hovedstad.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00