Overførselssag på plads i København: Milliardbeløb til havnebad, trafiksikkerhed og borgere med handicap

Tirsdag eftermiddag blev et flertal på Københavns Rådhus enige om årets såkaldte overførselssag, der fordeler overskydende midler fra kommunens budget fra sidste år.

“Det er selvfølgelig et nybrud, at Socialdemokratiet for første gang siden 1938 ikke er med i både en budgetaftale og overførselssag. Jeg tror, at man skal tage ad notam, at man ikke længere behøver at være styret af en socialdemokratisk logik,” siger Mia Nyegaard (R), kultur- og fritidsborgmester.
“Det er selvfølgelig et nybrud, at Socialdemokratiet for første gang siden 1938 ikke er med i både en budgetaftale og overførselssag. Jeg tror, at man skal tage ad notam, at man ikke længere behøver at være styret af en socialdemokratisk logik,” siger Mia Nyegaard (R), kultur- og fritidsborgmester.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Vu Nguyen

Et politisk flertal på Københavns Rådhus indgik tirsdag eftermiddag årets såkaldte overførselssag “En ny retning for København II”.

Dermed er forligsgruppen bestående af Enhedslisten, Konservative, Radikale, Venstre, Alternativet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti blevet enige om at fordele det samlede beløb på en milliard kroner i “mini-budgetaftalen”, der fordeler ubrugte midler fra forrige års budgetaftale.

En del af pengene skal for eksempel gå til trafiksikkerhed på Frederikssundsvej, stigende udgifter til borgere med handicap med stort støttebehov og et nyt havnebad ved Fisketorvet.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00