Podcast: Nye regler for løbehjul skudt til hjørne og første slag om Lynetteholmen

LYT MED: Det blev ikke i denne omgang, at der blev lavet nye regler for udlejning af løbehjul og bycykler. Til gengæld tog politikerne næste skridt i både Lynetteholmen og indførelse af doughnut-modellen. Dagens gæst er Karina Vestergård Madsen (EL).

Det skal koste et gebyr at udleje cykler og løbehjul på de københavnske gader. Men uenighed over beløbets størrelse forsinkede torsdag processen. Hør hvordan og hvorfor i denne podcast.
Det skal koste et gebyr at udleje cykler og løbehjul på de københavnske gader. Men uenighed over beløbets størrelse forsinkede torsdag processen. Hør hvordan og hvorfor i denne podcast.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Hvad der skulle være diskussion af et konkret høringssvar, endte med en timelang debat for og imod Lynetteholmen.

Den måske kommende ø ud for Københavns Havn har flertal i Københavns Borgerrepræsentation, men Alternativet og Enhedslisten kæmper hårdt imod.

Gruppeformand for netop Enhedslisten, Karina Vestergård Madsen, er på besøg i podcasten fra Altinget Hovedstaden, hvor vi vender torsdagens møde i Borgerrepræsentationen. På dagsordenen var blandt andet også nye regler for udlejning af elløbehjul og bycykler og seneste nyt om svindelsagen fra Teknik- og Miljøforvaltningen – eller snarere mangel på nyt.

Vi vender også ugens store nyhed fra Rådhuset, hvor Enhedslisten fik sat navn på deres spidskandidat til efterårets kommunalvalg.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00