Hovedstaden går til valg: Hvad vil spidskandidaterne?

Københavnerne går til valg, og der er spænding om, hvilket parti der bliver det største i hovedstaden. Men hvad vil de forskellige spidskandidater? Hør interviews og debatter med flere af dem her.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Københavnerne går til valg og skal have ny overborgmester i kommunen.

Socialdemokratiets spidskandidat, Sophie Hæstorp Andersen, er favorit til at overtage posten, men en måling før valgkampen tyder på, at partiet ikke kommer til at få lige så mange stemmer som ved sidste kommunalvalg.

Altinget har interviewet en række af spidskandidaterne i Hovedstaden i Altingets Hovedstadpodcast, og inviteret til debatter i Altingets gård forud for valget.

Find de forskellige udsendelser her, eller find dem hvor du lytter til podcast.

CECILIE LONNING SKOVGAARD (V)

Hvordan er man blå politiker i en kommune, der er så rød i mandatfordelingen, som Københavns Kommune er? Det sætter Venstres spidskandidat, Cecilia Lonning Skovgaard, ord på i denne udsendelse, hvor hun også lufter sit håb om at kunne bytte sin nuværende post som beskæftigelses- og integrationsborgmester ud med kulturborgmesterposten i København.

 

SISSE MARIE WELLING (SF)

Ligesom Venstres spidskandidat vil SF's nuværende sundheds- og omsorgsborgmester i København gerne bytte sit borgmester-job ud med et nyt efter valget. 

Hun sætter næsen op efter at blive børne- og ungdomsborgmester, og i den forbindelse præsenterer hun flere af de ting, hun håber at kunne få igennem på den post. Blandt andet bedre forhold til de faggrupper, hvor kommunen mangler hænder, så flere har lyst til at arbejde i København.

 

MIA NYEGAARD (R)

Radikales spidskandidat er træt af Københavner-bashing, og hun sætter i denne udsendelse ord på, hvorfor hun mener, at København for ofte står for skud. Hun forklarer ligeledes om sine ønsker om at oprette en klimaborgmester i København, så det område kan få mere fokus.

 

NIELS PEDER RAVN (Nye Borgerlige)

Nye Borgerliges spidskandidat sidder ikke i borgerrepræsentationen i København nu, men Niels Peder Ravn er meget opsat på at stoppe byggeriet og sikre natur til københavnerne. Hvordan flugter det med Nye Borgerliges generelle holdninger på landsplan, og hvad vil Niels Peder Ravn ellers? Lyt med her.

 

DEBAT I ALTINGETS GÅRD

Altinget havde 10. november valgarrangement i Altingets gård, hvor otte politikere fra København og Frederiksberg kom på besøg for at debattere. Herunder kan du finde alle debatterne og lytte til de forskellige spidskandidaters ønsker for de to kommuner.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00