Regeringen vil sikre flere idrætsanlæg til hovedstadens børn

Regeringen vil øge anlægsloftet for Frederiksberg og Københavns Kommune, så flere fra hovedstaden kan blive en del af foreningsidrætten. DGI jubler, men Frederiksberg Kommune afviser, at man kan afse flere penge til tennisbaner og svømmehaller.

Regeringen vil styrke idrætten fremgår det af nyt byudspil, der blev præsenteret onsdag i Hafnia Hallen i den københavnske sydhavn.
Regeringen vil styrke idrætten fremgår det af nyt byudspil, der blev præsenteret onsdag i Hafnia Hallen i den københavnske sydhavn.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Regeringen vil forkorte hovedstadens alenlange ventelister til gymnastikhold, svømmehaller og tennisbaner. Derfor vil den øge Frederiksbergs og Københavns anlægsloft, så der frem mod 2030 kan blive bygget flere idrætsanlæg i de to kommuner.

"Vi ønsker en hovedstad, hvor alle helt naturligt kan dyrke idræt i hverdagen," sagde statsminister, Mette Frederiksen (S), på et pressemøde onsdag.

Tal fra Idrættens Analyseinstitut viser, at der er omkring tre gange så mange borgere per idrætsanlæg i København som i en gennemsnitlig dansk kommune. På Frederiksberg er tallene lidt bedre, men de to kommuner skraber stadig bunden på listen over kommuner med flest idrætsfaciliteter.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00