Sådan bliver pengene fordelt i københavnsk “mini-budgetaftale”

Et nyt havnebad ved Fisketorvet, pavillonboliger på Bådehavnsgade til fordrevne ukrainere og et permanent stofindtagelsesrum på Sundholm. Få overblikket over årets overførselssag i Københavns Kommune.

Den første ‘mini-budgetaftale’ i Københavns Kommune, hvor Socialdemokratiets overborgmester Sophie Hæstorp Andersen ikke indgår.
Den første ‘mini-budgetaftale’ i Københavns Kommune, hvor Socialdemokratiets overborgmester Sophie Hæstorp Andersen ikke indgår.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vu Nguyen

På Københavns Rådhus er syv partier blevet enige om at fordele en milliard kroner i alt, der er overskydende midler fra sidste regnskabsår, i årets såkaldte overførselssag.

Bag aftalen “En ny retning for København II” står Enhedslisten, Konservative, Radikale, Venstre, Alternativet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, hvilket er de selvsamme partier bag budgetaftalen for 2023 fra september sidste år.

Med andre ord er det også den første ‘mini-budgetaftale’ i Københavns Kommune, hvor Socialdemokratiets overborgmester Sophie Hæstorp Andersen ikke indgår i forhandlingerne.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00