Om  
Claus Thykjær

Sag om fyret kommunaldirektør henlægges

Sagen om den fyrede kommunaldirektør, Claus Thykjær, er endegyldigt afsluttet. Greve Kommune har på et ekstraordinært møde besluttet "ikke at gøre mere ved det". 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Et halvt års retsligt tovtrækkeri i Greve Kommune er nu slut, efter at kommunen besluttede ikke at anvende den 60 dages klagefrist, den fik, da Midt- og Vestsjællands politi i december 2021 valgte ikke at sigte tidligere kommunaldirektør Claus Thykjær. 

Det skriver TV2 Lorry.

Sagen tog sin begyndelse i juni 2021, hvor kommunaldirektør Claus Thykjær blev fritaget fra tjeneste. To måneder senere, i august 2021, politianmeldte kommunen Claus Thykjær for at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb. Ifølge Claus Thykjær selv havde han et par gange taget fejl af sit private og kommunens kort.

Politiet er imidlertid kommet frem til, at man ikke mener, at der er blevet begået noget ulovlig. Derfor valgte man i december at henlægge sagen. 

Claus Thykjær har været kommunaldirektør i Greve Kommune siden 2016. Tidligere har han været kommunaldirektør og vicekommunaldirektør i Guldborgssund Kommune og Gribskov Kommune. 

Med fyringen modtog han en fratrædelsesordning med et pænt gyldent håndtryk. Han kan se frem til at få udbetalt mere end to millioner kroner i løbet af det kommende år. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Thykjær

Adm. direktør, FOBU
cand.oecon. (Syddansk Uni. 1993)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024