SF-udspil: Fritag kommunerne fra udbudskrav ved opsætning af ladestandere

Kommunerne skal have friere tøjler, når det kommer til opstillingen af el-ladestandere. Det er hovedpunktet i SF's nye udspil, der lægger op til at bruge 200 millioner kroner på at opstille ladestandere i Danmark. 

 
”Lige nu er der snærende regler og bånd, som forhindrer, at kommunerne selv kan gå ud aktivt og sige: her vil vi sætte ladestandere op,” siger Signe Munk (SF)
  ”Lige nu er der snærende regler og bånd, som forhindrer, at kommunerne selv kan gå ud aktivt og sige: her vil vi sætte ladestandere op,” siger Signe Munk (SF)Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Det skal være lettere for danske kommuner at opstille ladestandere til elbiler. Sådan lyder budskabet i et nyt udspil fra SF.

Ifølge Signe Munk, energiordfører for SF, er der lige nu alt for mange benspænd for kommunerne, når det kommer til at få placeret den grønne strøm langs vejene.

”I SF's optik skal ladestanderinfrastrukturen hele tiden være et skridt foran antallet af elbilerne. Lige nu er der ofte ventetid for at komme til en offentlig ladestander. Det er gift for den grønne omstilling af transporten,” siger Signe Munk. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024