Debat

Skolebestyrelse svarer borgmester: Der er alt for få toiletter. Det har vi gjort dig opmærksom på, siden du tiltrådte

Det skuffer os umådeligt, at børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager ikke vil garantere eleverne på vores skole et tilstrækkeligt antal toiletter i indskolingen og på mellemtrinnet inden for en overskuelig årrække, skriver Caroline Lillelund og Johanne Ibi Nielsen i en replik til borgmesteren.

Hundrede elever skal deles om ét eller to toiletter på Rådmandsgades Skoles indskolingsmatrikel. Det er skuffende, at borgmesteren ikke vil garantere eleverne på vores skole et tilstrækkeligt antal toiletter, skriver Caroline Lillelund og Johanne Ibi Nielsen. (Arkivfoto)
Hundrede elever skal deles om ét eller to toiletter på Rådmandsgades Skoles indskolingsmatrikel. Det er skuffende, at borgmesteren ikke vil garantere eleverne på vores skole et tilstrækkeligt antal toiletter, skriver Caroline Lillelund og Johanne Ibi Nielsen. (Arkivfoto)Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kære Jakob Næsager. Vi er på Rådmandsgades Skole glade for, at du som borgmester fortsat engagerer dig i kvaliteten af de københavnske folkeskolers toiletter, og at du har ambitioner om at finde flere penge til opgaven med at forbedre skoletoiletterne i de kommende budgetaftaler.

Læs også

For som du skriver, indvirker dårlige toiletforhold direkte på kvaliteten af elevernes læring og på deres generelle trivsel. Der kan være mange årsager til, at eleverne på de forskellige skoler finder toiletterne ulækre og utrygge, heriblandt uhensigtsmæssig indretning eller dårlig toiletkultur.

Toiletterne mangler

Som forældre har vi ingen særlige forudsætninger for at vurdere hensigtsmæssig toiletindretning. Men vi kan tælle.

For under otte millioner kroner vil I én gang for alle kunne sikre ordentlige toiletforhold for eleverne på skolen. Er det for meget at forlange?

Caroline Lillelund og Johanne Ibi Nielsen
Skolebestyrelsen, Rådmandsgades Skole

Og når mere end hundrede elever skal deles om ét eller to toiletter i relativ nærhed af deres klasselokaler, som det er tilfældet på Rådmandsgades Skoles indskolingsmatrikel, så er den grundlæggende årsag til elevernes toiletvægring hævet over enhver tvivl.

Der er alt, alt for få toiletter. Det er et forhold, vi har gjort dig opmærksom på, siden du tiltrådte som borgmester.

Derfor skuffer det os umådeligt, at du ikke vil garantere eleverne på vores skole et tilstrækkeligt antal toiletter i indskolingen og på mellemtrinnet inden for en overskuelig årrække.

Pædagogik, adfærdsdesign og nyindretning af toiletrum virker muligvis godt på skoler, hvor der allerede er et tilstrækkeligt antal toiletter til antallet af elever, som på den relativt nyrenoverede skole, du fremhæver i dit svar til os.

Den tilgang giver ingen mening på Rådmandsgades Skole, hvor der simpelthen mangler toiletter. Desværre kan vi ikke læse dit svar til os på anden måde, end at forvaltningens erklærede plan om at smøre de foreløbigt bevilgede midler tyndest muligt ud stadig står ved magt.

Vi gentager: For under otte millioner kroner vil I én gang for alle kunne sikre ordentlige toiletforhold for eleverne på skolen. Er det for meget at forlange?

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Næsager

Børne- og ungdomsborgmester (K), Københavns Kommune
Cand.jur., Københavns Universitet 1997

0:000:00