V i opsang til københavnske politikere: I burde selv have prioriteret idrætten

De alenlange ventelister til hovedstadens idrætsanlæg skyldes, at de københavnske politikere har sovet i timen, mener V. De burde langt tidligere have investeret i fodboldbaner og svømmehaller inden for anlægsrammen, lyder det.

V støtter regeringens forslag om at øge Frederiksberg og Københavns Kommunes anlægsloft, så de får luft til at bygge flere idrætsanlæg. Men hovedstadens politikere burde langt tidligere have prioriteret området selv, mener Venstres idrætsordfører, Stén Knuth (V).
V støtter regeringens forslag om at øge Frederiksberg og Københavns Kommunes anlægsloft, så de får luft til at bygge flere idrætsanlæg. Men hovedstadens politikere burde langt tidligere have prioriteret området selv, mener Venstres idrætsordfører, Stén Knuth (V).Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Det er en falliterklæring for hovedstadens politikere, når københavnerne i dag har langt ringere adgang til idrætsfaciliter end borgere i andre kommuner.

Det siger Venstres idrætsordfører, Stén Knuth (V), efter regeringen har foreslået at komme de to hovedstadskommuner til undsætning ved at øge deres anlægsloft.

"Jeg kan godt undre mig over, at vi kan komme i en situation, hvor der er så stort et efterslæb på idrætsanlæg i hovedstaden, at staten nu skal komme og hjælpe til. Politikerne i København og på Frederiksberg burde langt, langt tidligere have prioriteret det her område," siger han.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00