Venstre vil have Bispeengbuen med i infrastrukturaftale

På Christiansborg foreslår Venstre at sætte penge af til at undersøge økonomien i at grave Bispeengbuen ned. Partiet melder sig også klar til, at staten skal tage en del af regningen for projektet.

Står det til Venstre på Christiansborg og Kristian Pihl Lorentzen, skal der afsættes 20 millioner kroner til en forundersøgelse af nedgravning af Bispeengbuen.
Står det til Venstre på Christiansborg og Kristian Pihl Lorentzen, skal der afsættes 20 millioner kroner til en forundersøgelse af nedgravning af Bispeengbuen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

I sit udspil til de nystartede infrastrukturforhandlinger foreslår Venstre en forundersøgelse af en mulig nedgravning af Bispeengbuen.

”Vi har lyttet til de lokale tanker, som er spændende. Særligt hvis det kan kombineres med byudvikling og byggeri i lokalområdet, som der jo er brug for,” siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V)

Det er ikke første gang, Venstre taler for projektet, som partiet tilmed er klar til at finde statslig medfinansiering til. Tidligere finansminister Kristian Jensen kom med en lignende udmelding op til folketingsvalget i 2019.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00