Flertal af danskerne til regeringen: Bliv væk fra VM i Qatar

Et flertal af danskerne mener, det officielle Danmark bør boykotte VM i Qatar. Resultat lægger pres på ministre, hvis de havde set frem til at følge slutrunden på lægterne, vurderer politisk kommentator.

Hvis Hjulmands tropper, kvalificerer sig til VM i Qatar, skal det officielle Danmark boykotte slutrunden, mener et flertal af danskerne.
Hvis Hjulmands tropper, kvalificerer sig til VM i Qatar, skal det officielle Danmark boykotte slutrunden, mener et flertal af danskerne.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Politikere, kongehuset og topembedsfolk bør blive væk, hvis Danmark kvalificerer sig til VM i Qatar. Det mener et flertal af danskerne, viser en meningsmåling, Epinion har foretaget for Altinget.

39 procent erklærer sig helt enige i, at det officielle Danmark skal boykotte slutrunden, mens 21 procent er overvejende enige. Blot 12 procent mener, at ministre og kongelige bør være på lægterne, hvis Danmark deltager ved slutrunden.

”Resultatet er usædvanlig klart, og det lægger naturligvis et pres på Mette Frederiksen og hendes regering, hvis man havde tænkt sig at sidde på lægterne og klappe af landsholdet. Man må sige, at det er et meget lille offer at bringe, hvis det officielle Danmark holder sig væk. Det er et minimum, hvis politikerne mener kritikken af Qatar alvorligt,” vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

0:000:00