Korruptionsbombe rejser spørgsmål om socialdemokraters holdning til Qatar "Jeg er skuffet og vred"

MEP Niels Fuglsang (S) undrede sig over gruppefællers linje i sagen om VM i Qatar. Nu er spørgsmålet, om der er tråde til de brune kuverter med Euro, der i øjeblikket er centrum for en historisk skandale i Europaparlamentet.

Fuglsang er skuffet og vred over sagen med gruppefællen Eva Kaili, der er mistænkt i en stor korruptionssag med tråde til VM i Qatar.
Fuglsang er skuffet og vred over sagen med gruppefællen Eva Kaili, der er mistænkt i en stor korruptionssag med tråde til VM i Qatar.Foto: Europa-Parlamentet
Rasmus Dahl Løppenthin

Ni dage før VM-finalen søndag sprang en korruptionsbombe i Europaparlamentet, som vil trække lange skygger fra en slutrunde, som i forvejen er den mest politiserede og omdiskuterede i historien.

Under en ransagning fredag 9. december konfiskerede belgisk politi hele 1,5 millioner Euro. Seks personer er anholdt i sagen, hvor belgiske myndigheder mistænker medlemmer af Europaparlamentet for at have modtaget bestikkelse fra Qatar mod blandt andet at rose golfstaten og den netop afsluttede VM-slutrunde i fodbold.

Et af de mest prominente navne i sagen er parlamentets forhenværende vicepræsident græske Eva Kaili, der var gruppefælle med socialdemokraterne Niels Fuglsang, Christel Schaldemose og Marianne Vind.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00