Foreningskonti er ikke blevet billigere

En opdateret prisoversigt over bankers ydelser afspejler både egentlig konkurrence, men også at foreningskunder er en underskudsforretning for mange banker, siger Finans Danmark. Dansk Folkeoplysnings Samråd mener, at priserne understreger, der fortsat er et problem.

Erhvervsminister Morten Bødskov og ministeriet har ifølge det seneste svar til Altinget "løbende drøftelser om den digitale registreringsmodel med Finans Danmark og foreningslivet." Hvornår drøftelserne vil føre til mere vil givetvis interessere mange - da det er netop den model, som Finans Danmark nu peger på som det eneste og mest virkningsfulde middel til at sænke gebyrerne på foreningskonti.<br><br>
Erhvervsminister Morten Bødskov og ministeriet har ifølge det seneste svar til Altinget "løbende drøftelser om den digitale registreringsmodel med Finans Danmark og foreningslivet." Hvornår drøftelserne vil føre til mere vil givetvis interessere mange - da det er netop den model, som Finans Danmark nu peger på som det eneste og mest virkningsfulde middel til at sænke gebyrerne på foreningskonti.

Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det koster mellem 0-10.000 at oprette en foreningskonto i en bank.

Dertil kommer et årligt gebyr på mellem 0-4.000 kroner for at have en konto samt varierende gebyrer på andre ydelser som netbank, visa-dankort, ændring af vedtægter med mere.

Oprettelsesgebyr på op til 10.000 kroner og yderligere gebyrer på andre ydelser er for højt for foreninger, som har en indtægt på under 100.000 om året

Per Paludan Hansen
Formand, Dansk Folkeoplysnings Samråd

0:000:00